Waarom

De naam ViaMens is opgebouwd uit de Latijnse woorden Via en Mens.

De Romeinen waren meesters in het bedenken en uitvoeren van weg- en waterbouwkundige werken. Waar een wil was, kwam een weg (Latijn: via). Hobbels in het landschap waren geen enkel obstakel. De omgeving werd aangepast zodat de Romeinse legertroepen zich zo efficiënt mogelijk naar en op de plaats van bestemming konden bewegen. Handelaren en andere reizigers hadden hier natuurlijk ook hun voordeel mee.

De foto die u op deze website ziet staan is van de Limes bij Utrecht. 2000 jaar geleden gebruikten de Romeinen deze term voor noordelijke grens van het Romeinse Rijk, nu UNESCO Werelderfgoed. Een goede kijker kan er nog steeds details van destijds ontdekken. Graag maak ik er een wandeling met u.

De winterperiode waarin de foto genomen is staat symbool voor de situatie waarin organisaties zich regelmatig bevinden als de samenwerking met ViaMens start. Ondernemingen zijn in hun omgevingen ook voortdurend onderweg naar verbetering en succes. Dit kan op vele manieren en langs meerdere wegen. De juiste weg is echter de weg die zorgvuldig gekozen of gecreëerd wordt. Het Latijnse mens, mentis staat voor “geest, verstand”. De weg die met verstand en met de juiste mindset gekozen en afgelegd wordt, leidt altijd tot betere resultaten en impact: ViaMens.

ViaMens begeleidt ondernemers en bestruuders bij het kiezen en afleggen van die weg. Kansen worden gezien en benut. Obstakels worden weggenomen en nieuwe valkuilen worden tijdig herkend. Kleine fouten hebben immers vaak grote financiële gevolgen en kunnen leiden tot juridische conflicten.

De naam ViaMens is tevens een metafoor: de totale productiviteit van een organisatie is afhankelijk van de mensen in die organisatie. Daarom is het belangrijk dat elke ondernemer, bestuurder en manager zijn medewerkers goed kent. Het juiste leiderschap daarbij creëert de condities waaronder zij hun capaciteiten het meest effectief kunnen, maar vooral ook willen inzetten. We herhalen steeds maar dat mensen onze belangrijkste assets zijn, maar geven we ook echt voldoende aandacht aan deze assets? Laten we samen over hen nadenken – en hen meer gelegenheid bieden om zelf ook na te denken over dingen die zij voor de organisatie kunnen doen.

Resultaat en succes bereiken we via en met uw mensen. ViaMens werkt altijd vanuit deze benadering.